Fotografering er i nutidens samfund blevet en accepteret form for kunst, men dette har dog ikke altid været tilfældet. I dag benytter amatører såvel som professionelle gladeligt deres kameraer og udstyr til at udforske, dokumentere og præsentere forskellige dele af virkeligheden. Med dette indlæg forsøges der at sætte fokus på fotografering som en kunstart.

Fotografering som en kunstart

Fotografering har, så længe det har eksisteret, været brugt til at afdække og præsentere den virkelighed, som findes. Til tider har man set, at kameraet kan have en banebrydende effekt, da det har ændret liv, hvis man har sat fokus på en banebrydende begivenhed, hvorved det har spredt sig som ringe i vandet. Fdownloadotografiet er samtidig til stor fascination, da det kan transportere et menneske langt væk fra deres egen grå tilværelse og præsentere dem for områder, der ligger tusindevis af kilometer fra deres egen dagligdag. I stedet for at man kan læse om disse begivenheder i en avis, giver kameraet en mulighed for at vise, hvordan det i virkeligheden ser ud.

Da fotografering tager udgangspunkt i den virkelighed, hvor billedet er taget, er troværdigheden stor. Ser man et billede, tror man for eksempel på, at de personer, der ses på billedet, er virkelige, hvorved fotografens troværdighed stiger.

Fotografering i det moderne samfund

Hver eneste dag bliver der på de sociale medier lagt flere millioner billeder op. Man kan derfor sige, at et kamera ofte bliver benyttet som et redskab, der kan forevige menneskers minder. I en kunstnerisk kontekst kan der dog opstå komplikationer. Der vil nemlig være en evig diskussion om, hvad et givent værk viser, da der ofte er plads til fri tolkning af værket. Dette bevirker i sidste ende, at hvert individ vil få noget forskelligt ud af det samme værk, da de hver især har vidt forskellige forudsætninger.