Håndmalede malerier bliverEdgar_Degas_-_Dance_Class mere og mere populært i Danmark. Man ser dog en tendens til, at prisen på håndlavede malerier er faldende, hvilket sandsynligvis hænger sammen med, at kunstnerne har fundet en måde, hvorpå de kan masseproducere deres værker, men samtidig kan beholde den følelse af unikhed, som findes i originalen. Med dette indlæg forsøges der at sætte fokus på hvilke fordele og ulemper, som findes ved håndlavede malerier og hvordan man kan spare penge på denne form for kunst.

Hvorfor blev håndlavede malerier pludselig populære?

De håndlavede malerier er sandsynligvis blevet populære, fordi de er billigere end andre former for malerier. En del malere startede med at producere en original. Herefter valgte de samme kunstnere at kopiere deres eget værk i et bestemt antal eksemplarer i form af håndlavede malerier. Da der blev fremstillet flere udgaver af det samme maleri, faldt prisen som følge af, at maleriet ikke var en original. På trods af at der ikke er tale om en original, er der dog alligevel tale om et unikt maleri, der er malet af en professionel kunstner.

Hvor store forskelle er der i prisen?

Det er usædvanligt, at man ser håndlavede malerier, der er kopier, som sælges for meget høje priser. Hos de fleste kunstnere kan man købe et par stykker af dem for nogle få tusinde kroner. Sammenligner man dette med hvad en original koster, hvor der kun findes én udgave, er dette ofte kun en brøkdel af, hvad man ellers skulle have givet. Det er derfor en god mulighed for mennesker, der ikke føler, at de har økonomien til at betale titusindvis af kroner for at få et originalt maleri. De håndlavede malerier ligner nemlig den originale, hvorved mennesker, der ikke har et trænet øje inden for kunst, næppe kan se forskel på originalen og på kopien.